Een gezonde stad

Een gezonde stad

De statutaire doelstelling van de in 2005 opgerichte ‘Stichting Gezonde Stad’ is wat statig van toon:

‘Het organiseren of doen organiseren, evenals het bevorderen, ondersteunen en vergemakkelijken van activiteiten op het gebied van sport en gezondheid ten behoeve van de gemeente Leeuwarden en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord.’

Wat we doen met een achtkoppig bestuur, is de organisatie van LOOP Leeuwarden. Een mijlpaal in de agenda van duizenden hardlopers en wandelaars niet meer weg te denken als het grootste actieve sportevenement in Leeuwarden. Van 1300 lopers in het eerste jaar, is de LOOP uitgegroeid naar ruim 6.000 hardlopers en wandelaars de afgelopen jaren. En hopelijk een record op zondag 22 mei 2016, de tiende LOOP.

De Stichting Gezonde Stad heeft de statutaire doelstelling de afgelopen decennia niet alleen vertaald in de organisatie van de LOOP, maar vooral ook in het stimuleren van structureel en verantwoord bewegen. In de beginjaren vooral door de organisatie van clinics, waar duizenden startende of herintredende lopers aan hebben deelgenomen.

De laatste jaren hebben we vooral ingezet op lopers of groepen lopers waarvoor het niet vanzelfsprekend is om ter sporten, laat staan deel te nemen aan een groot evenement als LOOP Leeuwarden. Leerlingen van basisscholen, bewoners van Heechterp-Schieringen, cliënten van Verslavingszorg Friesland, vrouwen van Fier Fryslân.

Beter dan de deelnemers zelf, kunnen wij niet vertellen waar LOOP Leeuwarden voor staat. Een sportieve prestatie leveren, in een sfeervolle omgeving. Zoals uit onderstaande tweets blijkt na afloop van de negende editie.

– Voorzitter Stichting Gezonde Stad –