Cambuur 50 jaar

Cambuur 50 jaar

In november 2014 verscheen het unieke Jubileumboek over 50 JAAR SC CAMBUUR, met hierin ook opgenomen de geschiedenis van Cambuurs voorloper in het betaald voetbal, de vv Leeuwarden.

In nauwe samenwerking met Cambuur en de Leeuwarder Courant legden de auteurs Siebe Annema, Willem Stegenga, Johann Mast, Gerrit Kloosterman, Frederik Bierling, Bonne Stienstra, Wietse Dijkstra en Matty Verkamman de geschiedenis van Cambuur voor altijd vast.

Het boek van Kick uitgevers in Rotterdam was het deel 7 in de monumentale clubboekenreeks ‘De Eredivisie Bibliotheek’, een zogenoemde ‘stoeptegel’ met een omvang van circa 650 blz. en een gewicht van 5 kilo. Met vele honderden, vaak exclusieve foto’s, alle wedstrijden, alle spelers en alle doelpunten van 50 jaar Cambuur en de hieraan voorafgaande periode van bijna 50 jaar vv Leeuwarden.

Het boek wordt gepresenteerd op 25 november 2014. 

In hetzelfde jaar wordt voor het jubileumgala een jubileumfilm gemaakt:

 

“De naam is ontleend aan de adellijke familie Van Cammingha. Het hertje uit hun familiewapen gekaapt als symbool. Het geel en blauw van de stad vormen de fiere kleuren. Het resultaat: CAMBUUR. Stijlvol en deftig? In tegendeel. Cambuur is een volksclub. Geworteld in een arbeiderswijk aan de oostkant van de stad. Met een stadion tussen huizen en winkels. Niet praktisch, maar mooi en symbolisch. Zichtbaar, tastbaar en bereikbaar voor de duizenden trouwe aanhangers die de club in goede en slechte tijden altijd heeft gehad.”

– Mede-auteur jubileumboek; scriptschrijver jubileumfilm –